iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ще прожектират филма “Последните черноморски пирати” в четвъртък

Ще прожектират филма “Последните черноморски пирати” в четвъртък

Един от най-новите български филми “Последните черноморски пирати” ще бъде излъчен в Перник в четвъртък. Прожекцията на филма е в четвъртък 24 юли от 21.00 часа в Лятното кино в град Перник.

Филмът ще бъде представен лично от неговите автори – сценаристката Ваня Райнова и режисьора Светослав Стоянов.

Филмът обра награди като ФИПРЕССИ в Краков ’13, както и Голямата награда за най-добър документален филм на фестивала в Ереван ’13, бе обявен за най-добър документален филм на фестивала Let’s CEE МФФ, Виена ’13. В началото на месец юни бяха раздадени наградите на Българската филмова академия – режисьорът на „Последните черноморски пирати” Светослав Стоянов получи наградата за дебют в документалното кино, а филмът бе отличен и с наградите за режисура и оператор на документален филм.

Лентата разказва историята на капитан Иван-Джака и неговия екипаж, които вече 20 години обитават недостъпен плаж и търсят скрито съкровище. Проблемите им започват, когато разбират, че и някой друг е надушил за съкровището. “Последните черноморски пирати” е една съвременна трагикомедия за съкровищата, които търсим, и тези, които намираме…

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.