iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Симфониците на Перник закриват сезона

Камерен оркестър „Орфей” с диригент Райчо Христов

Симфониците на перник закриват сезона днес.  Концертът на Камерен оркестър „Орфей” с диригент Райчо Христов ще бъде  днес -30-ти юни (четвъртък) от 18.00ч. в ХГ „Л. Гайдаров”.

В последната изява на оркестъра за този творчески сезон ще  участват като солисти студенти от Нов български университет, които се обучават при виртуозния цигулар и педагог Марио Хосен.

В програмата: П. Сарасате – „Цигански напеви” и „Хота Навара”, К. Сен- Санс – Интродукция и Рондо капричиозо, Й. С. Бах – Концерт за две цигулки в ре минор, А. Вивалди – Концерт за четири цигулки и Б. Елиезер – Симфониета за струнен оркестър.
 

Марио Хосен започва музикалното си образование в България, където бързо се изявява като "дете чудо". Дебютира с оркестър още на 8 години. Образованието си продължава във Виена при проф. Фришеншлагер, в Париж при Жерар Пуле и Руджиеро Ричи и в Лондон при Ифра Ниман. Изпълнител с международна известност, който концертира с най-известните световни оркестри. Носител на много международни награди, Хосен е смятан за един от най-добрите изпълнители на Паганини. Особена популярност му носят изпълненията на шестте концерта на Паганини, 24-те капричиа и Бетховеновите цигулкови сонати.
Марио Хосен е концертирал в над 30 държави, бил е солист на оркестъра на Миланската скала, Радио-симфоничния оркестър на Прага, Симфоничния оркестър на Осака, на "Брукнер оркестър" -  Линц и др. Ръководител е на два международни оркестрови фестивала. Води майсторски клас в Нов български университет. 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.