iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Скулптор от Перник направи изложба в НДК

Скулптор от Перник направи изложба в НДК 10_1476851916

„Творческата визитка“ на големия Емил Попов от Перник гостува на НДК. Творбите на ваятеля сякаш естествено допълваха пространството на мраморното фоайе. Скулптури с различни форми от различни материали привличаха погледите на творци, приятели, студенти и гости.

Голямата подкрепа от перничани развълнува Емил Попов. Своя съгражданин уважиха лично кметът на община Перник Вяра Церовска и трима заместник-кметове, секретарят на общината и група дейци и творци на Перник. Лицето на пернишкия творец се озари наистина след символичния подарък с инструменти от неговия колега и съгражданин Стоян Чифлички.

Изложбата „Проекти и други“ откри лично директорът на НДК Мирослав Боршош. По думите му, в сегашните времена талантът е по-скоро мрачен и има основание за това, но Емил Попов е онази светлина, която дава надежда, че добрият творец в България ще оцелее, независимо колко му е трудно.

Скулпторът Емил Попов благодари на домакините и призна усилията им, които полагат, така че пространство на НДК наистина да остане жив културен център. Самият той не скри, че е сантиментален към това място, което го провокира с мащабите си и неслучайно негова скулптура на конник от днес ще посреща гостите на входа на Националния дворец на културата.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.