iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Стоянка Мутафова ще дойде в Брезник

Стоянка Мутафова ще дойде в Брезник 04_1397738731

Стоянка Мутафова ще дойде в Брезник предпразнично.

Голямата ни артистка ще се превъплъти в „Госпожа Стихийно бедствие” днес, съобщиха от общината.

Комедията ще се играе в големия салон на читалище „Просвещение”. Цената на билетите е 6 лева, но те били продадени още вчера.

„С тази театрална постановка искаме да отбележим Великден. Няма да правим концерти през почивните дни, защото хората предпочитат да отидат на черква и посещаемостта е слаба”, поясниха от общината.

В комедията на Алдо Николай освен Стоянка Мутафова участват и Адриана Андреева и Николай Атанасов – Шуши. Режисьор на постановката пък е Николай Атанасов.

Пиесата разказва как в един италиански град, в една италианска къща живеят майка, дъщеря и техния предан приятел. Най-фаталната, най-сексапилната, най-женствената дама – такава е в мечтите си от своята младост жизнената героиня на Стоянка Мутафова. Нейната 92-годишна Олга танцува степ, чарлстон, сиртаки, валс, командва цялата къща и най-вече дъщеря си Елза, останала стара мома заради нея.

Отбелязването на пролетните празници в Брезник още на 12 април – Лазаровден. Тогава лазарки обиколили домовете на берзинчани за здраве и берекет. Вчера пък в града бил организиран благотворителен базар. Средствата от него ще бъдат предоставени за лечение на деца с увреждания.

В града бе открита и изложба на брезнишки художници, също посветена на Великден. Произведенията са експонирани в читалището и ще престоят там до 15 май. Изложбата е наречена „От цвят на цвят“.

Източник: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.