iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Сурва в Юнеско - невероятно шоу на откриването на Сурва 2014 година

Сурва в Юнеско - шоу на откриването на Сурва 2014 година

С невероятна програма бе открит Международният фестивал Сурва 2014. Официални гости на празника бяха народни представители, общински съветници, почетни граждани на град Перник, кметове и кметски наместници от общината. Посланници бяха Хенри Ван дер Кроон - президент на федерацията на европейските карнавални градове, офциални делегации от побратимените градове - град Електрострал – Русия, Лесковац – Сърбия, Люблин – Полша, Прилеп – Македония, Розае – Черна гора.

Росица Янакиева направи обръщение към перничани и гости на града, уважили събитието и дошли да споделят радостта от празника и да вземат участие в 23-то издание на Международния фестивал "Сурва" и призова да бъдем по-добри, защото в този български обичай е заложена идеята за борбата със злото и победата на доброто. Тя пожела на участници и зрители на фестивала да успеят да изгонят злото от живота и ежедневието си, както и да пречистят душите си, за да могат да бъдат създателни, благородни и приятелски настроени. Янакиева изрази възхищението и благодарността си към всики млади хора, който следват този многовековен обичай и до днес, предавайки го на децата си. Пожела на всички успешни представяне и да занесат по частица от ентусиазма и доброто настроение по своите родни места.

Поздраи отправи и почетния гражданин на град Перник Хенри Ван дер Кроон, който поздрави перничани и гости на града и ги призова да носят в себе си духа на кранавала.

Снимки

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.