iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


В Перник отбелязаха Европейската нощ на музеите

В Перник отбелязаха Европейската нощ на музеите 05_1463898249

Букет от песни и танци представиха децата от Районния младежки дом в Мошино, Обединения детски комплекс и Общинския младежки дом в Перник в събота, като концертната програма се състоя в залата на Регионалния исторически музей. Тя бе в рамките на Европейската нощ на музеите. Талантливите момичета и момчета повече от два часа плениха и докоснаха сърцата на всички, които бяха дошли да ги гледат.

Те бяха приветствани от директора на музея Венцеслава Крумов, която ги поздрави за таланта и невероятния спектакъл, който поднесоха.
След тържествения концерт се състоя официална церемония, на която музеят връчи награди на 20 дарители на фонда към културната институция. На нея присъстваха председателят на Общинския съвет Иво Савов, зам-председателят Петър Първанов и директорът на дирекция „Култура и образование” в община Перник Юлияна Ефремова.

През целия ден посетителите на музея имаха възможността да се докоснат до ценната антична бронзова лампа, която бе изложена– специално за случая, както и да разгледат колекцията от най-отровните змии в света.

В края на деня перничани и гости на града посетиха и атрактивния подземен музей по минно дело, който е първия в България и единствения на Балканите. Той е разположен в галерия, дълга около 600 м. Експозицията пресъздава типичните минни дейности и развитието им през годините.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.