iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Вяра, любов и уиски в Лятното кино в Перник

Вяра, любов и уиски в Лятното кино в Перник 08_1407180260

Киноманите в Перник ще могат да видят филма на младата режисьорка Кристина Николова "Вяра, надежда и уиски". Българският филм бе представен в конкурсната програма на 16-ия София Филм Фест и събра много почитатели сред младите зрители на фестивала. Лентата разказва за млада българка, която се отказва от прекрасния си живот в Америка, за да се върне у дома при приятеля си със саморазрушителни навици Вал. Неочаквано в България пристига и годеникът и Скот и тя трябва да избере между уредения живот и обречената любов с Вал.

Сценарият е дело на Кристина Николова и Пол Далио, а зад камерата е Александър Станишев. Обичаните от българската публика Валери Йорданов, Явор Бахаров и Лидия Инджова и македонската актриса Ана Стояновска са в актьорския състав.

Специални гости за публиката в Перник ще бъдат актьорът Валери Йорданов и продуцентът Георги Николов. Те ще очакват впечатления и въпросите от публиката. При участието на филма на фестивала в Сламданс, той получи наградата "Kodak Vision" за най-добър оператор, както и наградата за най-добър европейски филм в Белгия през 2013 година, а също и награди за дебютен филм в Сейнт Луис, САЩ, Баджа, Мексико и на фестивала на филмите от Югоизточна Европа в Лос Анджелис.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.