iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Здравко Стойнев представи изложба в Нощта на музеите и галериите

Здравко Стойнев представи изложба в Нощта на музеите и галериите 05_1431957435

В Нощта на музеите и галериите посетителите на галерия „Любен Гайдаров“ имаха възможността да се насладят на невероятна живописна изложба на Здравко Стойнев и изпълненията на хор „Иван Топалов“.

Главният уредник на Художествена галерия – Перник Здравко Стойнев представи пред приятелите си и почитателите на изобразителното изкуство голяма живописна изложба в Нощта на музеите и галериите. Експозицията включва около 30 платна, повечето от които са рисувани наскоро. В творбите на Здравко има пейзажи, портрети на художници, както и портрет на Левски. Стоян Чифлички – Танани подари на автора необичайно цвете за ревера – четка за рисуване. Директорът на Галерия Перник Елена Темелкова представи изложбата, а хор „Иван Топалов“ с диригент Антоанета Георгиева представи на публиката музикална програма.

Здравко Стойнев е роден в Перник през 1957 година. Средното си 0бразование завършва в Софийската художествена гимназия, а висшето – в Художествената академия. Работи в Художествена галерия – Перник като главен уредник.

В галерия „Артсалон“ е подредена пъстра живописна изложба на Станко Драганов, а в галерия „Кракра“ – дебютната самостоятелна графична изложба на Кирил Георгиев „Време и пространство“. До края на месец май Художествена галерия Перник е подготвила още една изложба. Тя ще представи творби на преподаватели от Нов български университет на 22 май от 17.30 часа в галерия „Артсалон“.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.