iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Земя като една човешка длан

Майката Земя в нашите ръце

МЛАДЕЖКИ ХЕПЪНИНГ В КМЕТСТВО ИЗТОК: На 21 април от 11.00ч. в парковото пространство пред сградата на Кметство „Изток”, за първи път ще се проведе голямо празнично събитие с участието на ученици от всички основни и средни училища на територията на кметството. Младежкият хепънинг е под патронажа на кмета Ивайло Иванов и е посветен на Международния ден на Земята - 22 април, когато милиони хора по целия свят се обединяват с обща отговорност за опазване на планетата. Младите хора на Перник ще изразят своята съпричастност към най-голямото по рода си екологично движение за опазване на околната среда.

В този ден X-то, XI-то, XIII-то, XVI-то основни училища, IVСОУ, Гимназията с преподаване на чужди езици, Професионалната гимназия по техника и строителство, Технологичната професионална гимназия, Спортното училище, Кметство „Изток”; РИОСВ – Перник; Районен младежки дом – Мошино; НЧ”Съзнание” и НЧ”Искра” ще обединят усилията си и всички заедно ще покажат отношение и загриженост към своя квартал, училище, дом, общност, като участват в зелената инициатива.
В празничните прояви ще се включат лекоатлети, екопатрули, художници, приложници, певци, музиканти, танцьори.

Ще стартира Първият спортен турнир по лекоатлетическа щафета, ученическите екопатрули ще засадят дръвчета на определените терени в междублоковите пространства, на специално изградената сцена ще се представят талантливи възпитаници от всяко училище. Присъстващите ще имат възможност да видят как работят с природни материали малките приложници и художници от школите с ръководители Елена Костадинова и Лора Дидова, ще могат да посетят „Детската гримиьорна” и да се забавляват с илюзиониста Маг Жиров.

Заповядайте на този празник, в навечерието на Деня на Земята, ден на общия ни уютен дом! Ден, в който кметство „Изток” поставя началото на инициатива, която вярваме ще се развива с годините.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.