iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Златна есен край Струма

Златна есен край Струма 10_1381348444

По инициатива на Кмета на Община Перник Росица Янакиева на 15 октомври, в навечерието на Деня на града, в Перник на празник се събират колективи и индивидуални изпълнители от третата възраст. Празникът е наречен „Златна есен край Струма”. Организира се от Община Перник, Общинския младежки дом и Регионалния читалищен център. Празникът е със специалното участие на:
• Живото човешко съкровище, разказвачката ЛИДИЯ ДОБРЕВСКА – вписана в националната представителна листа на нематериалното културно наследство за 2010 г. представена от НЧ „Миньор-2005 г.” град Перник с изпълнение на граовски хумор.
• Женската фолклорна певческа група за „Високо пеене” вписана в националната представителна листа на нематериалното културно наследство за 2010 г. представена от НЧ ”Св. Св. Кирил и Методий-1926 г.”, с. Сатовча, Обл. Благоевград, с ръководител Мария Чобанова
• Детската фолклорна група при НЧ „Пробуда-1937 г.” село Кладница.
Над 200 участника от 20 читалища и клубове се събират на 15 октомври в 13.30 часа на площад „Св. Иван Рилски” в Перник за празнично хоро. Индивидуални изпълнители и колективи ще представят творчеството си на сцената на лятното кино в Перник в празничната програма с начален час 14.00 под мотото „Не сме от вчера”.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.