iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ако нямате любим плод ...

Избери си любим плод

Плодовете са пълни с витамини, ароматни са и нямат грам калории. Плодовете и зеленчуците са мултифункционални, особено в грижата за тялото.

Грейпфрут – екстратът от този плод има диоретичен и тонизиращ ефект. С него може да кажете „Сбогом” на целулита и не само, грейпфрутите имат противовъзпалително действие и помагат за изглаждане на малките несъвършенства по кожата.

Авокадо – това зелено плодче, в сравнение с останалите, има голямо съдържание на мазнини, минимум 15%. Козметичните кремове с екстракт от авокадо се грижат благодарение на ненаситените мазнини за пълноценната хидратация на кожата. Авокадото съдържа много витамиПлодове за разкошни в себе си, от които кожата изглежда свежа и сияеща.

Лимон – действа антибактериално и се препоръчва при третирането на бързо омазняваща се кожа. Често се използва в състава на почистващи кожата продукти.

Манго – екстрактът от манго съдържа ненаситени мастни киселини, витамин A, B, C и E. Благодарение на този си състав екстрактът изглажда фините бръчки и предпазва от свободни радикали.

Кайсия – каква по-добра комбинация от вкусен плод с полезна ядка. Маслото, което се извлича от ядката на тези плодове е един от най-добрите продукти за изглаждане на кожата. В него се съдържат олеинова киселина и глицериди.
Плодове за разкош

Нар – символ на живота и плодородието, нарът дава така необходимия на кожата ни заряд от енергия – ненаситени мастни киселини, много витамин С и фолиева киселина.

Червена боровинка – малките сладки плодчета вземат актвно участие в противовъзпалителните, успокояващите и регенериращи процеси в нашето тяло. Те имат богато съдържание на антиоксиданти, витамини и мастни киселини.

Папая – нискокалоричната папая изкушава не само с вкусния си аромат. Минерали, ензими и каротин се борят със свободните радикали, подмладявайки едновременно кожата. Освен целия този запас в папаята се съдържа и голямо количество витамин С.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.