iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Арестуваха врачка-измамница на 23 години

Арестуваха врачка-измамница на 23 години 01_1422348667

Уличиха в измама и арестуваха 23-годишната приказлива Николина Василева от град Златарица, която се е подвизавала като “магьосница” с псевдонима Ходжа Гюлшен.

От поне 2 години жената ходжа разваляла черни магии, като зарибявала своите жертви с един и същ телевизионен рекламен клип из кабеларките в цялата страна. Обещавала им разваляне на всякакъв вид черни магии на отделни хора, както и на цели семейства. Мизата за тази й дейност се движела от 1500 до 3000 лева, които зарибените превеждали, обикновено на два транша, на посочени от нея мъжко име и адрес някъде в България. Из­­мамените не са никак малко, след като тя е плащала месечно по 2 хиляди лева на много местни телевизии, за да въртят постоянно рекламния й клип. Заедно с “магьосницата” от ромски произход в Сандански и Благоевград бяха арестувани още сестра й и други двама мъже. В полицията вече са наясно, че става дума за организирана престъпна група измамници.

Оперативната работа и

разобличаването на Гюлшен и аверите є полицията започва през месец ноември

миналата година, когато студентът С. П. от Югозападния университет “Неофит Рилски” изгоря с 1690 лева, които изпратил на посочен адрес за разваляне на черна магия на цялото му семейство. Трябвало да й преведе още 1500 лева, но младият 26-годишен благоевградчанин се усетил, че има нещо гнило и в телефонен разговор с “магьосницата” поискал да му върне дадените в аванс пари. В отговор тя му се заканила, че ако продължава да й се обажда и притеснява, още утре щял да намери майка си студена: “Как ще ти е по-добре, да дадеш още 1500 лева или да търсиш 4-5000 лева за погребение на майка ти”, отговорила тя на молбите на младежа да й върне парите, после му затворила телефона. Да, ама зарибеният не бил чак толкова “омагьосан” и направил запис на разговора си с “магьосницата”. Цялото изнудване на студента продължило от 27 ноември до 3 декември 2014 година.

На 23 януари тази година Ходжа Гюлшен прави грешна стъпка, като отново се връща в Благоевградски регион и по

същата схема за разваляне на черна магия

отмъкнала в “аванс” 260 лева от благоевградчанка. Служителите на ОД на МВР-Благоевград хващат следите й и в събота е арестувана. В Сандански е хваната и нейната сестра в момент на теглене на парите от банкомат. Преди това в писмена жалба до Първо управление на МВР в Благоевград 26-годишният студент депозирал като доказателство и записа на телефонния си разговор с “магьосницата”.

“Усъмних се в нея, защото хората, които наистина помагат, не вземат толкова пари. Освен това не може така жестоко да ме плаши, че ще умрат най-близките ми хора”, обяснява пред полицията рекетираният млад мъж, който подал жалбата.

По случая е образувано досъдебно производство. Благоевградската полиция и прокуратура апелират към всички измамени от цяла България да сигнализират на тел. 112, за да се разнищи цялата схема на организираната престъпна група “Ходжа Гюлшен”.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

22-Февруари-2016

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

ipernik com