iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Бъчи лапна първото кебапче

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Най-добрият птичар в републиката Бъчи лапна първото кебапче на рождения ден на партия ГЕРБ в Перник днес. Бъчи е любимецът на заместника на ректора на Европейския политехнически университет в Перник доц. д-р Стефан Николов. Той е перничанин, но от години живее в София. Преподавал е дисциплината  „Противодействие на икономическата и организираната престъпност” в Академията на МВР. За него казват, че е   най-добрият специалист у нас по разузнавателна защита на икономиката, а и докторската му степен е по икономика.
 
Оказа се обаче, че е и  страстен ловец, а Бъчи е неговият последен спътник по пернишките ловни полета.   Освен ловец, д-р Николов е и дресьор на ловни кучета. Бъчи е неговото 37-мо куче. Бил 5-годишен,  когато  за първи път си имал четириног приятел. Няколко са любимците му сред тях, но за всяко от кучетата си може да разказва с много любов.
 
Породата на Бъчи е Курцхар, което в превод значи „гъст косъм”. Той е трето поколение, все от една фамилия птичари – и майка му е ловувала с доцента. Д-р Николов е в ловната дружинка на трънското село Еловица, но ловните му подвизи са из цялата пернишка област. Първият му ловен билет е от 1974г. Ловът му е дал радостта от  общуването с природата, кучетата, оръжието и много мъжки приятелства.
 
Сега Бъчи и ловът са любимо занимание в свободното време, защото много часове  и усилия Стефан Николов посвещава на новия университет в родния му Перник. Европейския политехнически университет е в кандидатстудентска кампания и се готви през есента  да посрещне много нови студенти, между които поне 200 чужденци.

Снимки

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.