iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Българче от Ню Йорк е измислило песен за Националния ни празник

Българче от Ню Йорк е измислило песен за Националния ни празник 02_1425134239

Виктор Велинов е на 8 години и съчинява песен за България. Музиката е изцяло негово творение, а за текста му помага майка му, Кристина Велинова. Тя е поетеса, която има записани доста песни по нейни текстове през 90-те.

През есента, след ваканцията, Виктор е записан на уроци по музика при Александър Чазов – випускник на Московската консерватория. Там, заедно с учителя си записват професионално песента. За каузата са привлечени приятелките Нели Минчева и Мартина Радославова от Кънектикът, САЩ – какичките, които Виктор покани за бек-вокали в бъдещата си група… :) Момичетата и техните родители се отзовават сърдечно на поканата за участие в песента, въпреки големите разстояния, натоварения си график и всички произтичащи от това неудобства. С ангелските гласове на Мартина и Нели на заден план, песента придобива много по-красив и завършен вид.

За Виктор, роден и живеещ в Ню Йорк, незасегнат от проблемите на българския бит, България е раят на земята! До четири годишна възраст вярва, че България е на небето – тъй като до нея се стига със самолет… Мечтае един ден, когато порасне да се върне в България и да живее на село; да гледа животни в Трънския край, откъдето е дядо му, иска да направи приют за всички бездомни животни, така, че да няма страдащи и убивани. Макар и наивни, детските мечти са нещо много ценно… Те даравят реалността ни с криле и може би точно на тях тя се държи - за да не рухне върху ни… Така че… нека да мечтаем…

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.