iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Борко от Перник отива на Световен шампионат в Испания

Перник снимка: за хората и събитията - Бойко Борисов с Борко

Двайсет елитни български кучета заминават за Световен шампионат в Испания. За първи път и трите международно признати наши породи - “Българска овчарка”, “Лудогорско гонче” и “Барак”, ще излязат заедно на световна сцена, съобщава пред "Труд"  председателят на Българския републикански киноложки съюз (БРКС) Аврам Петков.

Четириногите състезатели са от клубовете в Пловдив, Монтана, Банкя, Разлог, Перник, Лом и Видин.

Състезанието “Световна купа” се организира от Световния киноложки алианс. В испанския град Лорка осанка и качества ще покажат на 5000 кучета от десетки държави.

Сред българския четирикрак отбор е и един от любимците на премиера Бойко Борисов - окиченият с две европейски титли Лазар Авиюп. Гордостта на Борисов е любимият му  Борко от породата “Българска овчарка”, който е бил шампион на България (на снимката).

Кученце от същата порода Бойко Борисов подари на руския си колега Владимир Путин, коато той беше на посещение в България. Първоначално то беше кръстено Йорго, но след това Путин помоли руснаците да му измислят име. Така 5-годишният Дима Соколов от Москва го кръсти Бъфи.

Руският премиер на почивка с кучето от Борисов

20-те наши “състезатели” ще пътуват до Лорка с 3 микробуса и две ремаркета. Предвидени са няколко “спирки” за кратки разходки на елитните четириноги.

Българските кинолози носят дар за президентката на Световния киноложки алианс Мария Ферер - плакет от Бойко Борисов. Испанците, които вече имат три български овчарки, ще получат от Българския републиканския киноложки съюз и мъжка овчарка, за да развъждат родната порода в страната си.

В края на октомври в Пловдив България за първи път ще бъде домакин на шампионат за Световна купа по кинология, добавиха от БРКС.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.