iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Част от откритията на британските учени

Част от откритията на британските учени 04_1430398256

Съществуват учени, които пропиляват 6- и дори 7-цифрени суми и години усилен труд, за да установят нещо, което е било известно на милиони неспециалисти преди това. Като пример се дава, че мръсните чорапи миришат повече от тези, които не са носени.

Други пък пилеят финансови, времеви, а често и държавни ресурси, за да направят фундаментални за човешката раса открития като това, че жените с повече бенки правят повече секс. Подобни проучвания се правят по цял свят, но без съмнение царете на тези открития виреят най-добре във Великобритания.

Ето и част от най-странните, будещи недоумение, но и забавни открития на британските учени.

Човешкото тяло и връзката между бенките и секса

Знаете ли, че човек хълца средно по 7 пъти на месец? Със сигурност винаги сте искали да го знаете. Сега авторите на това откритие вероятно умуват за какво да го използват. Техни колеги пък посветили няколко години, за да установят, че често стъпалата на жените порастват с един номер по време на бременността. Това едва ли е нещо, което милиони жени преди това не са забелязали.

Друго проучване пък установило, че жените с повече бенки по тялото се радват на повече креватни приключения. За да не се обидят мъжете, че не попадат достатъчно често във фокуса на учените, ето следното откритие - кърменето е полезно. Не, не става въпрос за жени, които кърмят, а за мъже. Британски учени твърдят, че мъжките гърди са не по-лоши от биберона залъгалка или пъхнатия за успокоение в устата на бебето палец. При това, без да е нужно да пускат нещо.

Малко по-голям шанс откритието им да бъде полезно за нещо имат учените, установили защо кожата на пръстите се набръчква при по-продължително стоене във вода - защото така природата ни осигурява по-добро сцепление на ръцете и краката с водата.

Цигарите и алкохолът - по-страшни от наркотиците

Лоша новина за пушачите и пиячите долита отново от Острова. Мозъците на пушачите се "размекват", а цигарите са по-голяма отрова за организма от тревата и дори кокаина. Освен това леките наркотици са по-безвредни от храната в заведенията за бързо хранене, а алкохолът е много по-страшен от хероина. И да не забравим - студените питиета убиват, подгласят други британски учени.

Здравни съвети за мързеливци

Фитнесът е безполезен, ако прекарваш деня си седнал, става ясно от друго британско изследване. Затова пък с гледане на хорър филми може да се отслабва ужасно лесно заради процесите в мозъка, предизвикани от страшните сцени. Ако пък ви мързи да си измиете краката, си спомнете, че това може да ви докара малария. Причината за това - светила в британската наука установиха, че маларийните комари са по-силно привлечени от човешката миризма на мръсни чорапи.

Прости съвети за любов и секс

Най-удачното време за съблазняване на жени е в събота след 23 часа. Според експертите жените тогава са най-благосклонни. Опитвалите да свалят жени по това време споделят, че тогава дамите просто вече са достатъчно пияни. Ако пък имат и много бенки, направо на мъжете им е в кърпа вързано сексуалното приключение. Причината - жените с повече бенки правят повече секс. Или поне така твърдят учените. Това означава, че жените с бенки трябва и да са по-умни от останалите, защото сексът помага за поумняването.

Многото кавги при двойките могат да доведат до инфаркт. Това показва ново изследване на учени от Станфорд. Умните глави установили, че прошката е ключът към здравословен и балансиран живот.

За тези, които са в етап на приключване на връзката и са с разбито сърце, прогнозите никак не са розови. Британски учени направиха на пух и прах мита, че времето е най-добрият лечител. Според експертите за хората, които страдат физически от разбито сърце, шансовете за възстановяване са нищожни. Изследователите установили, че пациентите не са в състояние да участват в напрегната физическа дейност и да се върнат към работата си заради подуване и нестабилност на сърдечния мускул, които причиняват трудности при изпомпването на кръвта и дишането. Тежко засегнатите обаче могат да опитат да поправят поне малко нещата, като си спечелят повече приятели. Причината - хората, които имат поне 10 близки приятели, са много по-щастливи от тези с до 5 приятели.

За да запазите доброто си здраве, също така не трябва да се пенсионирате. Тази мярка, която би се харесала на много правителства, си има и научна обосновка - пенсионирането води до влошено здраве.

Бръмбарите се ориентират по Млечния път

В случай че се загубят, торните бръмбари могат да се ориентират по Млечния път. Това невероятно откритие донесе Игнобелова награда на британски учени. Този път обаче заслугата за откритието е споделена с техни колеги от Швеция, Австралия и Германия.

За Нобелова награда пък си плачеше новосъздадената генетично модифицирана порода кокошки, която снася лековити яйца. За да е още по-цветущо, пернатото има в генома си човешки гени. Според създателите на породата чудодейните яйца са цяр за борба с меланом и артрит. Лековитата съставка се съдържа в белтъка, а учените се гордеят, че кокошките им могат да се категоризират като "биофабрики". За патентоването на яйцата и появата им на пазара обаче са нужни още няколко години.

Физика на абсурда

Филийката пада винаги откъм намазаната си страна, защото масите, от които падат, не са достатъчно високи. До това прозрение стигнаха група учени, според които филийката просто няма време да се превърти и да ви спести чистенето на пода. Техни колеги пък залагат капани за призраци, докато други се похвалиха с откритието, че човек се ражда с вяра в Бога.

Джедайският меч е опасен

Джедайският меч от филмовата сага "Междузвездни войни" e опасен както за противниците на джедая, така и за самия джедай. Това откритие, за което никой никога не би предположил, е направено от учени, посветили изследване за опасностите във филмите.

Чакаме обаче някой учен да направи изследване колко пари са пръснати за безсмислени изследвания и кой луд финансира нещо такова.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.