iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Четоха „Пипи дългото чорапче” в 6 училище

Четоха „Пипи дългото чорапче” в 6 училище 10_1414141519

Възпитаниците на Шесто училище в Перник се включиха в националната кампания “Чети с мен”, която се провежда под патронажа на президента Росен Плевнелиев и с подкрепата на Министерство на културата и различни организации.

Учениците и преподавателите от най-старото школо в града показаха, че любовта към книгата все още не е изгубила своето значение и е ценена от тях.Те бяха озаглавили своята вечер „Среднощни легенди”.

Сред фенове на четеното бяха и децата от по-малките класове. Те заедно със своите преподаватели и директорът на учебното заведение четоха „Пипи дългото чорапче”. Сред малчуганите имаше и едно момиченце, което се бе превъплътило в ролята Пипи, като беше нарисувало лунички по нослето си.

По –големите пък продължиха „Среднощните легенди” с по–сериозна литература. В кампанията се включиха и родителите на учениците, които бяха възхитени от цялата инициатива и коментираха, че подобни срещи трябва да се организират редовно.
„По този начин децата ни се ограмотяват и имат позитивно отношение към книгата”, споделиха още родителите.

Директорът на учебното заведение Адриана Ольова сподели, че още две инициативи готви училището в рамките на кампанията.
„Правим го по–късно, за да покажем, че една вечер с интересна книга може да бъде изключително забавна, уютна , приятна и децата да я предпочетат пред дискотеките и компютъра. Ние искаме всички деца и родители да четем заедно , за да възродим прастарата любов на българина към книгата”, сподели Ольова.
Идната седмица ученици от училището ще посетят детска градина „Миньорче”, за да четат хубави народни приказки на малчуганите там, а пък по-големите каки и батковци ще посетят дом за възрастни хора в град Брезник.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.