iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Чудо: Перничанка с втори живот от молитвите на свети Иван Рилски

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Молитвите на свети Иван Рилски върнаха към живот перничанка. Жената била отписана от медицината и когато близките й очаквали всеки момент необратимото, майка й измолила изцерение от Чудотвореца.

Историята, преживяна преди доста време преобръща съдбата на главната героиня. Оттогава тя може дори да лекува и всяка седмица ходи на църковни служби.

Покъртителната история, разказана ни от самата героиня, без да желае името й да се афишира, започнала с обикновен апендисит. Тогава жената имала малко дете и работела като медицинска сестра в болницата. Заради усложнения обаче тя започнала да линее и положението й се влошавало с всеки час. Медиците вдигнали безпомощно ръце и капитулирали пред болестта. Пациентката била обявена за безнадежден случай. 

Когато краят й наближил и младата жена престанала да проявава признаци на живот, отчаяната й майка отишла в храма на св. Иван Рилски, запалила свещица и се отдала на горещи молитви. Опитала се да измоли от светеца нов живот за дъщеря си и живот с майка за внучето си. На следващата сутрин станало чудо. Болната се надигнала и поискала храна. След няколко дни позакрепнала и вече ставала от болничното легло.

Заживявайки своя втори живот перничанката напуснала града и започнала работа като медицинска сестра в друга болница.  покрай грижите за пациентите разбрала, че с ръцете си може да облекчава болките им. Връщайки се в Перник, жената не пропуска поне веднъж в седмицата да влезе в централния храм, носещ името на Чудотвореца. Тя е убедена, че частицата от мощите му, които бяха донесени от Рилския манастир са помогнали на много болни и на града като цяло.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.