iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Деца боядисваха великденски яйца днес

Деца боядисваха великденски яйца днес 03_1427807811

Пред Двореца на културата в Перник имаше над 150 деца, които боядисваха яйца, като в конкурс участваха ученици от всички общински училища и възпитаници на Обединения детски комплекс, които бяха разделени на отбори от по 7 души.

На първо място се класира отборът на ОУ „Св. Иван Рилски”, който получи за награда компютър. На второ място се класираха възпитаниците на Спортно училище „Олимпиец”, които заслужиха видеокамера. Третото място пък бе заето от отбора на 12-то ОУ „Васил Левски”. Те получиха фотоапарат.

Атракция на традиционния конкурс бяха интересните персонажи, които бяха представени от младите актьори на детско-юношеския театър „Мускетарите” с ръководител Ваня Михова. Младите таланти бяха влезли и в ролята на водещи на програмата.

„Много творческо вдъхновение и дръзновение” , пожела зам.-кметът по образование и култура Румяна Гьорева. Тя поздрави участниците и по повод предстоящия светъл, християнски празник Великден, тъй като това състезание е посветено имено на него.

Освен красиво изписани яйца публиката бе удивена и от изработените икебани и кошници. Красивите сувенири бяха дело на творческото ателие на сдружение „Дай, бабо, огънче” В програмата участваха и групи по изобразително изкуство, които боядисаха едно огромно яйце.

Ателието по приложни изкуства” към 9-то ОУ „Темелко Ненков”, както всяка година и тази бе направило за всеки отбор по едно голямо и едно малко глинено яйце, което ще остане за спомен, сподели директорът на учебното заведение Марин Никодимов.

Творбите на младите таланти бяха оценявани от тричленно жури с председател Емилия Велинова – директор на Регионалния исторически музей /РИМ/ , Елена Темелкова – директор на художествената галерия и Гергана Николова – организатор в РИМ Перник.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.