iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Днес е най-депресиращият ден в годината

Днес е най-депресиращият ден в годината 01_1453122957

Третият понеделник на януари британците определят като най-депресиращия ден в годината и са го кръстили "тъжния понеделник". Това пише в. "Метро".

За това колко мрачно е третото начало на седмицата през годината пръв се досетил ученият Крис Арнол през 2005 г. Тогава психологът от университета в Кардиф изготвил специална формула, която се основава на лошото време през януари, на натрупаните дълговете след коледните и новогодишните празници и времето, изминало след неработните зимни дни.

Слабата мотивация, както и нарушените новогодишни обещания също играяели роля за лошата слава на най-черния сред понеделниците и всички останали дни.

За да не изпадат в депресия в "тъжния понеделник" в. "Дейли мирър" съветва британците да загърбят новогодишната си диета и да започнат деня с обилна закуска. След това да си направят резервация за едно приятно пътуване. През целия ден да слушат хубава музика, а вечерта да не прекарат сами и по възможност да се отдадат на секс. За повдигане на настроението на читателите в мрачния понеделник изданието публикува снимки на сладки малки кучета и котки.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.