iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Доказано е, че мъжете харесват жени с изпъкнали дупета

Доказано е, че мъжете харесват жени с изпъкнали дупета 02_1424094920

Учени доказаха, че мъжете харесват жени с изпъкнали задни части. Причината е, че те интуитивно чувстват, че тези жени не са толкова податливи на гръбначни травми и може да се справят по-добре с работата по време на бременност, както и да родят повече деца.

Тази теза поддържат учените от университета Билкент, университета на Тексас и Американския университет в Бейрут. Те са провели визуален експеримент - показали са снимки на жени с различни извивки на гърба на мъже. Целта на експеримента бил да проверят теорията, че мъжете харесват жени с изпъкнали задни части, защото това е сигнал както за по-добри гени, така и за по-добра работоспособност, съобщава в. "Дейли телеграф".

Предишни изследвания показват, че привличането се определя от черти, които в древни времена са помагали за решаване на предизвикателства, свързани с оцеляването и възпроизвеждането. Женската лумбална извивка е най-привлекателна, когато е под ъгъл 45,5 градуса.

Новото изследване показало, че оценките на мъжете за привлекателност на дами с извивка под ъгъл 45,5 градуса били с 30 процента по-високи от тези с по-малки или по-големи извивки. Допълнително изследване показа, че масата няма връзка с извивката.

Източник: 24chasa.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.