iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Дузина буркани домашна лютеница излиза 16 лв.

Дузина буркани домашна лютеница излиза 16 лв. 08_1440416825

Тази година българинът откри сезона за зимнината малко по-рано от обикновено, тъй като всяка година в края на лятото зеленчуците поскъпват. Затова нашенецът вече трескаво обикаля пазарите, за да хване последните промоции на зарзавата, показа проверка на „Новинар”.

За да си направите дузина буркани домашна лютеница, трябва да отделите около 16 лв. за основните продукти, сочат груби изчисления.

В момента на Женския пазар в столицата най-търсена и предпочитана за зимнината е червената капия. Цената й е 1,80 лв. за килограм. По-евтина е бялата, която може да се намери за 1,30 лв.

По-дребните червени чушки пък вървят по 1,20 -1,30 лв., докато зелените се предлагат само за 80 стотинки. Патладжаните излизат около 1 лев за килограм, а лукът е по 70-80 стотинки.

Остава висока цената на розовите градински домати. По пазарите в кварталите стойността им е двойна в сравнение с тържището край Лъвов мост. На сергиите на Женския пазар килограм едри розови домати от Първомай струва 1,28 лв. по-дребните от Стряма се търгуват за 1 лев.

На павилионите в „Люлин” и „Надежда” пък цената на градинските домати удря 3 лв. Най-евтини са обикновените червени домати на Женския пазар, където могат да се намерят и за 70 стотинки.

Търговците са обявили промоции на картофите и дават 3 килограма за левче.

Ако сте решили да си направите компот от праскови, сега е моментът да се запасите с плодовете. Цената им 1 лев. Толкова струват и нектарините. Ако се пазарите с продавачите и купите по-голямо количество, ще ви направят и отстъпка.

Междувременно хипермаркетите пуснаха различни стоки, необходими за зимнината. Комплектите капачки за буркани вървят от 1,80 лв. до 4 лв. в зависимост от количеството. Сгъваема касетка, подходяща за съхранение на буркани, може да намерите за 4,99 лв.

Магазините за техника пък предлагат чушкопеци за 25 лв. Цената е за единичен уред с мощност 1000W и гаранция от 24 месеца.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.