iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Дворецът на Културата в Перник е застрашен

Дворецът на Културата в Перник е застрашен 11_1448434886

След като над Перник увисна бутафорната пластмасова крепост КракраЛенд, в града е застрашена една от най-емблематичните сгради в Перник - Двореца на Културата.

Още преди години, архитекта на КракраЛенд - арх. Михаил Михайлов- бивш зам.кмет в Община Перник по времето на Росица Янакиева, после областен управител на Перник по времето на Пламен Орешарски е направил проект от името на Община Перник, Двореца на културата в града, да бъде опакован с вата, гипсокартон и латекс на стойност 1 400 000 лева. Целта била да се пести ток. Проектът се пази в пълна тайна вече няколко години. За него не може да се намери нищо в медиите, още по-малко за детайли. А те са втрещяващи -масивните колони от мраморни плочи, които са във фоайето на Двореца на културата да бъдат опаковани от вата и отгоре да се постави гипсокартон, боядисано с латекс. Чудесните орнаменти по стените и ъглите на художествената галерия също ще бъдат заличени във вата, гипсокартон и латекс.

Проектът вече е одобрен от Националния доверителен екофонд. Те са готови да платят парите на Община Перник и опаковането на Двореца на културата да започне. Фирми точат лиги да прилапат милиона.

Ще допусне ли новия кмет на Перник Вяра Церовска това безумие или ще спре проекта, въпреки готовите пари? Няма какво да се лъжем - явно Росица Янакиева се е опитала да оквепази всичко в тоя град, но сега управата е друга и оправдания няма да има. "За Перник" иска отговор от "Община Перник" - потвърждава ли изнесената от нас информация за опаковане на Двореца на културата и как ще процедира новия кмет на Перник Вяра Церовска с проекта?

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.