iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Една от внучките на кмета на Земен е абитуриентка във Виена

Една от внучките на кмета на Земен е абитуриентка във Виена 05_1432618891

Внучката на кмета на Земен Димитър Сотиров, която е и дъщеря на едни от най-богатите българи у нас – милионерите Весела и Димитър Барбукови, е абитуриентка във Виена.

18-годишната Десислава, която всички наричат Дейзи, завърши престижно международно училище към ООН в австрийската столица. В него продължава обучението си нейната сестра Анастасия, която е с 8 години по-малка от кака си.

Младата жена, която поразително прилича на татко си, открила в школото склонността си към четката и в събота вечер представи първата си изложба в България. Картините й бяха наредени в хотел „Маринела”, бившия Японски, който е собственост на близкото на богаташката фамилия семейство Арабаджиеви.

В рода Барбукови няма други художници, въпреки че баща ми е музикант, уточни гордата родителка Весела. В момента татко й е кмет на родния й град Земен, а Дейзи обожава да му гостува. Като малка тя е прекарвала всички лета в градчето край западната ни граница и още пази топли спомени от това време.

Това не е първата изложба за абитуриентката. Преди Коледа тя показала платната си в сградата на Европейската банка за развитие в Люксембург и дори успяла да продаде някои от тях. Едното купила самата финансова институция, в която работят над 4000 души. Благодарение на изложбата Дейзи добила самочувствие на художничка, въпреки че като ученичка дълго крила от майка си, че се е захванала с четката.

Родителката й, която също живее в австрийската столица, разбрала съвсем случайно за увлечението на хлапето си. Тя отишла в школото да прибере момичетата и докато ги чакала да излязат от час, разгледала табло с красиви рисунки. Споделила с Десислава, че много ги е харесала и останала като гръмната, след като научила, че всички са дело на щерка й.

Трите Барбукови живеят в австрийската столица от години, след като синът от първия брак на строителния предприемач Димитър Барбуков Добромир бе отвлечен.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.