iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Facebook ще ни предупреждава ако някой се опитва да проникне в профила ни

Facebook ще ни предупреждава ако някой се опитва да проникне в профила ни 10_1445768767

Facebook ще ни предупреждава всеки път, когато някой се опитва да проникне в личния ни профил и да ни следи, като ако случайните хакери търсят данни, които „да осребрят" по един или друг начин, държавата има различен мотив да стигне до личната ни информация, съобщава Нова телевизия.

Властите биха могли да търсят информация за подготвяни терористични акции. Или пък да следят хора, определяни като лидери на протестно движение.

Асен Генов е познато лице от продължилите месеци наред демонстрации срещу кабинета "Орешарски".

"За мен е извън всякакво съмнение, че протестиращи граждани са били профилирани и информация за тях е била събирана", на мнение е той.

Според българското законодателство държавата няма как току така да атакува определен профил в мрежата, но може да изиска данни за определено лице при тежки криминални престъпления или при бедствия, когато трябва да се установи точното местонахождение на даден човек.

При всички случаи всеки опит за нерегламентирана атака срещу личния профил може да бъде засечена от администраторите на Facebook и те ще ни предупреждават за това със специално съобщение.

Ако бъде активирана защитата с персонален код, която вече предлагат голяма част от мрежите, възможностите за проникване в акаунта стават по-малко.

Източник: trud.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.