iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


"Фейсбук" и "Туитър" зарибяват баби

Нищо ново не ми е чуждо; Снимка:Getty/Guliver

Ето че сайтове като "Фейсбук" и "Туитър", за които мислехме, че са предимно територия на по-младите доста бързо нашумяват като средство за общуване и сред възрастните индивиди.

Съдейки по данни на американския изследователски институт Pew Research Center, броят на зрелите хора в двете най-големи социални интернет мрежи в света расте главоломно.

Така например 85% от анкетираните споделат, че мъжете и жените, с които обменят мисли във виртуалното пространство са добре настроени към тях, а само 5% допълват, че усещат постоянна недружелюбност при този тип комуникация.

В това отношение тийнейджърите са с по-лоши показатели, защото 69 на 100 са доволни от запознанствата си в интернет, а близо една пета се оплакват от враждебност, разговаряйки чрез компютър.

Това идва да покаже, че подрастващите като цяло се забавляват във "Фейсбук" и "Туитър", но техните родителите определено ги бият по този показател.

Анкетата разкрива също, че 68% от представителите на по-предишните поколения намират профилите си в гореспоменатите мрежи за изцяло положителни места за обменяне на идеи и намиране на нови и ценни приятелства.

Като заключение проучването допълва, че младите по-лесно се палят и реагират на негативно отношение спрямо тях или даден казус в интернет, докато мъжете и жените с малко повече години в своя актив предпочитат да не влизат в такъв тип онлайн конфликти./vesti.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.