iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Фронтменът на "Юрая Хийп" взриви крепостта

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Жесток купон подариха на рокаджиите в Перник юнаците от "Сънрайз" и фронтменът на "Юрая Хийп" Кен Хенсли. До полунощ продължи концерта на крепостта "Кракра". Стотици перничани дойдоха да видят най-голямата звезда, идвала някога в града ни. Имаше и младежи, но не достатъчно. Явно градът, където единствената дискотека е чалготека, трябва още много да поработи, докато младите открият истинската музика. а любителите на рока това беше невероятно преживяване.

Концертът откриха пернишката група "Хаос" и таланта на България Николета. След това родните "Сънрайз" показаха как се прави истинки рок. Накрая 10 парчета изкара и Кен Хенсли. Емоциите изригнаха при парчетата на "Юрая Хийп", а публиката направо пощуря още при първите акорди на легендарната "Джулай морнинг".

Перник е вторият град след София от уникалното съвместно турне на "Сънрайз" и Кен Хенсли "Рок на скалите". В понеделник те забиват в Габрово, а след това ще обиколят историческите места в цялата страна. Идеята е такува концерти да има и в Европа, като се предвижда да пеят дори в Акропола в Гърция.

Филмът, който ще заснеме от българските концерти ще бъде показван по време на европейското турне, което започва от есента. У нас изявите на Кен и "Сънрайз" са с идея да се подкрепи желанието Джулая да стане национален празник.

Снимки

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.