iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


"Галерия" за кражбите на перничани от магистрала "Люлин"

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Кражбите на перничани от магистралата фаворитка на Бойко Борисов – „Люлин”, са станали достояние на премиера, но се пазят в тайна повече от мястото, където е скрит Сетият Граал, според ироничния коментар, направен от „Галерия”.

Вестникът проследява историята, според която през 2010 година пернишка фирма спечелва в качеството си на подизпълнител поръчката за монтиране на светлозелени шумоизолиращи панели, които би трябвало да опасват Пътен възел „Даскалово".

Обществена тайна е, че частната фирма е на ченге, екс шеф на важно звено на пернишката полиция. Същият сега пак е на служба, но понижен.

Въпросните панелки с размер 2,50 на 2,50 са монтирани в началото на 2011 година. Слухове сред местните разпространяват версията, че същите панелки са откраднати още в нощта, в която са монтирани. При това по личното нареждане на въпросното ченге.

Зевзеци се шегуват, че никой не е в състояние да разгадае мистерията за какво са крадени панелите. Дали целта са били самите плексигласови пана – напр. за ограждане на оранжерия за домати, или солидните им рамки.

Случката разгневява шефа на областната дирекция на полицията в Перник – Комисар Валентин Димитров. За него всички твърдят, че е свястно ченге и че прави свръх усилия да предотврати нарушенията и да установи някакъв ред в Перник, наричан криминална джунгла. В случая с панелките той постъпва по следния начин. Събира подчинените си полицаи и буквално ги моли: „Знам, че вие знаете кой го е направил. Моля ви, бъдете така добри да му кажете до часове да ги върне”. След оперативката звукоизолиращите панели се появяват надлежно монтирани на мястото им само десетина часа след молбата на шефа на полицията. Въпреки всичко местните се шегуват: „Частна фирма на ченге поставя панели, гепи ги и пак ги връща”.

 

Източник: razkritia.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.