iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Гладните не можели да готвят

Гладните не можели да готвят 12_1418134627

Баронеса смята, че не парите, а неумението да готвят е проблемът на гладните и бедни хора. От друга страна проучване твърди, че сиромасите предпочитат цигари пред храна.

Бедните хора гладуват, защото не могат да готвят, а вместо да подобрят уменията си в кухнята, разчитат на благотворителни организации за храна. Така благородничката от партията на британския премиер Дейвид Камерън – Ан Дженкин, обясни 8-кратното увеличение на хората, търсещи храна от благотворителни кухни.

Баронеса Дженкин, приятелка на покойния министър-председател Маргарет Тачър, заяви, че липсата на готварски умения е сред причините бедните да нямат достатъчно храна и да не ядат питателни неща. „Тази сутрин закусвах овесена каша, която струва 4 пенса.

Това е много по-малко от цената на купа със захаросана зърнена закуска, която ще ви струва 25 пенса”, сподели опита си баронесата.

След като изказването й предизвика лавина от гневни реакции, а опозицията я обвини, че няма никаква връзка със света, в който живее, Дженкин се извини. В извинението си обаче тя подчерта, че думите й за готвенето всъщност са съвсем верни и ако хората имали готварските умения на предците си, всички щели да бъдат добре нахранени и нямало да си купуват скъпи полуфабрикати.

Изказването в стил "Мария Антоанета" беше направено при представянето на парламентарен доклад за глада и бедността. Документът разкри, че през 2014 г. 420 банки за храна на Острова са раздали 8 пъти повече храна, отколкото през 2012 г., защото търсенето непрекъснато нараства.

Данните обаче показват и още една тревожна тенденция, която по-добре от баронеса Дженкин обяснява защо бедните гладуват. Това е фактът, че много от хората със силно ограничени финансови ресурси предпочитат да си купуват цигари и напитки вместо храна.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.