iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Грабвайте куфарите за морето, иде горещ и сух август

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Очакванията за дъждовен август се отлагат. Синоптиците обърнаха прогнозите си за радост на всички перничани, планували морската си ваканция за последния летен месец. Тези, които още се чудят къде да почиват, да хващат куфарите и да тръгват за плажа, съветват метеоролозите.

Средната температура през месец Август ще е около 35 градуса. Температурата на водата пък ще бъде между 27 и 30 градуса. Бъдете внимателни с излагането си на слънцето. Прекомерното седене на слънце може да има неблагоприятен ефект върху кожата ви. Избягвайте часовия интервал между 13:30 и 17:00. През него слънцето е най-силно. Августовските жеги така затоплят водата, че можете да се къпете в морето дори и след 20:00.

Иначе първите няколко дни на август ще започнат с прохлада и температури около 27 градуса.

 

Между 4 и 8 август в цялата страна времето ще е стабилно и слънчево, като ще се затопли до рекордните 35 градуса. В интервала 9-11 август ще се заоблачи и ще захладнее с 4-5°.

 

Между 11 и 20 август ще е слънчево и горещо.

 

След 25-и по Северното Черноморие водата ще се обърне и температурата й ще се понижи до 22-23°.Морето през август става опасно - подводни течения дълбаят дънни ями, а от средата до края на месеца почти всеки ден има мъртво вълнение, предупреждават спасителите. Най-много инциденти има, когато е вдигнат жълт флаг. Морето е привидно спокойно. Това подлъгва доста летовници да пренебрегнат предупреждението да не влизат с дюшеци и да не плуват навътре. Поставянето на пояси на децата е нож с две остриета - хлапетата може да се прекатурят с главата надолу, а поясът да не им позволи да се обърнат. При източен вятър надуваемите дюшеци стават "платноходки", които завличат навътре в морето. Подобен риск има и при водните колелета.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.