iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Има коледни елхи по 5 лв. в София

Има коледни елхи по 5 лв. в София 11_1416839874

Вече пуснаха коледни дървета в разсадниците. Смърчовете над 1,50 см удрят 120 лв., изкуствените са по 20 лв.

Малките разсадници пуснаха специални промоции за коледни дръвчета, показа проверка на „Новинар”.

Малка ела може да се намери за 5 лв., а обикновените смърчове струват по 8-10 лв. Търговците предлагат дръвчетата отрязани, като пунктовете им се намират извън София. Сред най-изгодните предложения са тези от Велинград и Попово. Търговците предлагат и безплатна доставка до столицата.

Цените са толкова ниски, защото дръвчетата са отрязани, уточниха продавачи. В разсадниците в София цените тръгват от 18 лв. за 60-сантиметровите смърчове в саксия и стигат до 120 лв. Магазините пък са залети от изкуствени елхи, които се продават за 10-20 лв. По-луксозните дръвчета, които наподобяват истински, струват 45-50 лв.

Коледната украса за елхата пък излиза около 10 лв. За тази сума може да намерите комплект разноцветни камбанки и глобуси. Гирляндите вървят по левче броя, а красиво изрисуван връх за елхата може да намерите за 1,50-2 лв.

Най-популярният сувенир, който всяко семейство оставя до елхата, кукла, облечена като Дядо Коледа, тази година има свой аналог. По магазините пуснаха Баба Коледа, като цената й е 45 лв.

Играчката е музикална, изпълнява коледни песни и е сред най-търсените коледни аксесоари, обясниха продавачите. Коледните венчета за врата пък могат да се намерят за 12 лв., а чорапчета за подаръци има за 1,20 лв.

Популярни са и комплектите, с които можем да си направим сами коледната украса. Цената им е 31 лв. и включват 5 броя дървени фигурки – Дядо Коледа, елен, пингвин, снежен човек, елха и лос, няколко цвята боички за оцветяване и специално лепило.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.