iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Има метод, с който се знае кога хората са щастливи

Има метод, с който се знае кога хората са щастливи 02_1423576231

Поколения философи, поети и художници смятат, че щастието е въпрос, който ги озадачава. Японска фирма обаче смята, че е измислила начин да знае кога хората са щастливи.

Филиал на технологичния гигант "Хитачи" твърди, че новото приспособление за измерване на щастието ще позволи на шефовете да разберат дали служителите им са щастливи, или тайно скучаят, съобщи Нова тв.

Компанията разработи приспособление с големината на кредитна карта, покрито със сензори, които определят къде е притежателят на устройството, дали той или тя седи, стои, пише или подремва. То също така записва кой с кого говори и колко време, както и други занимания.

Тогава данните се изпращат до базова единица, която изчислява щастието на групата като цяло, сравнявайки ги с предварително зададени данни на групи, които смятат, че са щастливи. От "Хитачи" казват, че идеята зад системата е да помогне на работодателите да намерят начини да направят служителите си по-щастливи, което увеличава производителността им.

Системата, която не може да се използва за определянето на емоционалното състояние при отделни хора, ще се появи на японския пазар през април, като всеки измервателен маркер ще струва 100 000 йени (840 долара) годишно.

Източник: trud.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.