iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Информация за размишления относно крепостта Кракра

Информация за размишления относно крепостта Кракра 09_1380053881

Проектът “Подобряване на туристическата атракция – Средновековна крепост Кракра Пернишки и свързаната с нея инфраструктура” е публикуван на сайта на Община Перник едва на 18 Юни 2013 г. Независимо от това - първата копка е направена на 16 Април 2013 г. Целта на проекта била "Превръщането на останките от крепостта в място привлекателно и удобно за посещение от български и чуждестранни туристи и в място за провеждане на културни мероприятия." Очаквало се реализирането на проекта също така да спомогне за намаляване на отлива на хора от региона към гр. София. (????)
На събитието са присъствали кмета на град Перник – Росица Янакиева, хора от екипа и, заместник-кметът Станислав Владимиров, председателят на общинския съвет Vladislav Karailiev, областният управител – Иво Петров, представители на Общината, водачът на листата на “Коалиция за България” Ангел Найденов и представители на фирмата – строител “Бигла”. Предвидено било югоизточната стена, кулата в източната част, портата и църквата да бъдат изцяло възстановени.
На сайта на общината липсва каквато и да било информация за проведено обществено обсъждане или каквото и да било друго мероприятие, чрез което проекта да е бил представен на гражданите на града ни. Сайта на общината умишлено (чрез изрична забрана за търсене в съдържанието му) е разработен по начин, който не позволява на търсачки като Google и други да индексират публикациите в него и по този начин Интернет потребителите са лишени от възможността да намират публикуваната информация чрез обичайното търсене в Интернет.
Очевиден е бил стремежа първата копка на всяка цена да бъде направена преди изборите през м. Май 2013 г. (това обяснява защо първа копка е направена при несъществуващ все още проект).
Утрешната "кръгла маса" за популяризиране на дейностите и целите на проекта всъщност е трябвало да се състои най-вероятно още в края на миналата година. Ако се бе състояла тогава и на гражданите бе предоставен този проект - най-вероятно точно такъв проект въобще нямаше да се случи. Но чрез смяната на последователността на събитията утре ще сме изправени пред свършен факт и ще бъдем безмълвни зрители на трагикомедията, която ще ни разиграят в пернишката община.

Автор: Вихрен Матев
Колаж: Oxus

Ето и обявлението на Община Перник за кръгла маса: Проект “Подобряване на туристическа атракция – Средновековна крепост “Кракра Пернишки”

Снимки

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.