iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Интернет, в сегашния му вид, може да изчезне

Интернет, в сегашния му вид, може да изчезне 01_1422026003

Председателят на борда на директорите на компанията "Гугъл" (Googlе), който е един от най-богатите предприемачи в света, Ерик Шмид, мисли, че интернет в сегашния му вид ще изчезне.

Това мнение изрази Шмид в четвъртък по време на една от дискусиите на Световния икономически форум в Давос, Швейцария, съобщава ТАСС.

На въпрос какво ще е бъдещето на глобалната мрежа, той каза: "Аз ще отговоря много кратко - интернет ще изчезне. Ще има толкова много IP адреси, толкова много устройства, сензори, неща, които сте сложили върху себе си, с които можете да си взаимодействате, че ще престанете дори да го усещате", обясни той. "Това ще стане постоянна част от вашето присъствие", обобщи Шмид.

"Вие виждате появата на толкова много мощни технически платформи, виждате как се променя, или ще се промени редът на доминиране или лидерството - наричайте го така, както искате - заради появата на мобилните приложения за смартфони", каза Шмид. "Сега е абсолютно невъзможно да се предскаже как ще изглежда инфраструктурата на тези приложения, защото се надига цяла нова кохорта от играчи, засилващи властта на смартфоните, които по същество не са нищо друго освен суперкомпютри", продължи той.

"В момента аз разглеждам този пазар като напълно отворен", каза директорът на Google.

Източник: 24chasa.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.