iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Искате ли да направите добро впечатление?

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Много хора се страхуват да не изгубят работата си в резултат на текущата икономическа криза. Но, докато някои допълват автобиографиите си за всеки случай, други използват по-активни подходи за запазване на настоящата си работа и издигане в нея.

В момента е по-важно от всякога да заемете правилната нагласа на работното място и да положите усилия да изпъкнете и да впечатлите шефовете си. Нашата успешна кариера зависи от това да правим две неща: да се представяме добре в изпълнението на деловите задачи и, често пренебрегваното – да правим добро впечатление.

Следвайте тези основни препоръки, за да сте сигурни, че сте забелязани на работното място и че ще бъдете един от основните кандидати за предстоящите повишения.

Обличайте се стилно

Хората правят предположения за това колко изпълнителни, способни и опитни сме от начина, по който се обличаме – така че, за да впечатлите шефа си, облечете се добре. Носете само най-хубавите дрехи, които можете да си позволите и разбира се, гледайте те винаги да са чисти, изгладени и в добро състояние. Основен съвет: подберете за работа дрехи, които не следват променливите модни тенденции и редовно почиствайте гардероба си от неподходящите неща.

Излъчвайте самоувереност

Хората със спретнат външен вид излъчват самоувереност и предизвикват предположението, че са сигурни и надеждни, поради това, че знаят как да се грижат за себе си. Следете внимателно собствения си спретнат вид и бъдете сигурни, че винаги изглеждате свежи, находчиви и пъргави. Няма оправдание за това да не вложите старание! Основен съвет: Това не се отнася само до официалното облекло. Очите са непосредствен показател за физическото ни благосъстояние, така че прикривайте следите от безсънните нощи – използвайте грим, за да освежите и ободрите уморените очи.

Създайте контакти

Бързото създаване на стабилни взаимоотношения е едно от най-важните умения, които можем да усвоим в работната среда. “Отразявайте” действията на хората, с които искате да осъществите контакт. Когато двама или повече души са на една вълна, те по естествен начин използват сходни жестове и разговорен тон. Основен съвет: Помнете датите, които са важни за другите хора. Следващия път, когато се срещнете, ги попитайте как е минала почивката им и дали всичко е било наред при зъболекаря – така ще ги накарате да се почувстват ценни и важни.

Усмихвайте се искрено

Най-лесният начин да покажете на другите, че сте точен човек, е като се усмихвате. Поздравявайте с усмивка всеки, когато идвате сутрин на работа и когато си тръгвате вечер от офиса. Харесвате работата си – нека това си личи! В колкото и трудна ситуация да се озовете, една искрена приятелска усмивка показва, че държите всичко под контрол. Основен съвет: Всичко се усъвършенства с практика, така че, за да получите най-доброто от усмивката си, погледнете се в огледалото. Уверете се, че зъбите се виждат, че не правите изкривена физиономия и най-вече – че изглеждате естествено.

Стойте изправени

С малки промени в своята поза веднага може да заприличате на самоуверен, контролиращ и готов за бизнес човек. Представете си, че има права линия, започваща от петите, преминаваща през гръбначния стълб и достигаща върха на главата Ви. Внимателно нагласете тялото си по тази въображаема линия, за да изглеждате изправени и ненапрегнати. Основен съвет: пробвайте “Техниката Александър” като начин за усъвършенстване на своята поза и контрол над тялото.

редактор: Стояна Здравкова

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.