iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


История на талантливата Габи от ГПЧЕ

История на талантливата Габи от ГПЧЕ 05_1368273910

Габриела Неделкова е от 12″а” клас на езиковата гимназия “Симеон Радев”. Отличничка е и иска да учи право. Вместо да зубри денонощно за кандидатстуденските изпити обаче, се наложи да се хване на работа като сервитьорка в местен ресторант. Плановете за подготовката й за университета пропадат преди няколко седмици, когато джебчии измъкват от дамската й чанта портмонето с парите на класа.

Габи е определена от съучениците да събира вноските за втората абитуриентска вечер. Момичето ги слага в отделно портмоне. В чантата си носи и пари, събрани от поръчки по каталожна козметика. За зла участ обаче крадците отмъкват не него, а това с 500-те лева на класа. Тя и съучениците й вече са резервирали хотел в Слънчев бряг за втория си бал и с изчезналите пари е трябвало да доплатят нощувките на място.

Инцидентът стана извън училище, лаконично обяснява гимназистката и отказва да говори за себе си. Споменава само, че много дарители са й звънели с готовност да възстановят сумата, но тя отказала. Не мога да приема чужди пари, така съм възпитана, сама трябва да поправя грешката от невниманието си, отсича отличничката. Не й е приятно, че всички говорят за нея.

Сега работи, за да може да попълни със заплатата си празното портмоне за купона, а в останалото време е в час в гимназията. Остава й само нощта за учене. Но не се смята за мъченица. Отсича, че много ученици работят, за да изкарат дневните си пари и това не е нито срамно, нито изключение от правилото.

Габриела е известна в града покрай изявите си като певица. Тя е част от вокална група “Синева” към младежкия дом в квартал Мошино. Тя е умно, лъчезарно и обичано от всички дете, хвали я учителят й по музика Дарин Бърнев. Миналата година спечели конкурса за таланти на езиковата гимназия, а пък тази бе включена в журито. Габи има в колекцията си и сребърен медал от конкурса “Орфеева дарба”

Източник: в-к Стандарт, БЛИЦ, Мироглед

Снимката е от http://www.ipernik.com/vip/rock-n-roll-cafe/kupon/grupata-na-brnev-razdr...

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.