iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Излязоха полезни факти за месото

Излязоха полезни факти за месото 05_1432625919

Храните, изобилстващи от полезни съставки, са основната причина да се чувстваме добре, като обаче няма универсална храна, която да дава всичко на организма.

Ето защо е особено важно в менюто ни да влизат разнообразни храни. За да извлечем най-доброто от полезните съставки на храните, трябва да избираме пресни и качествени продукти.

Да започнем с протеините. Говеждото месо съдържа желязо, което спомага за окисляването на кръвта, необходимо е за борбата с анемията и преждевременния косопад. Това месо е добър източник на протеини и В-витамини, в това число В-12, предотвратяващ умората и отслабването на паметта.

Месото, добивано от отглеждани свободно животни, е чудесен източник на свързана линолова киселина. Това е мастна киселина, полезна при диети за отслабване. Говеждото съдържа и сяра, нужна за здравия вид на косата, ноктите и борбата с артрита.

Пилешкото месо е източник на протеини, полезни за растежа и възстановяването на клетките. Богато е на селен, който се грижи за здравето на косата и кожата. Месото е източник и на желязо и цинк. Те повишават енергията и укрепват имунната система-съдържанието им е 2 пъти повече в бутчетата, отколкото в гърдите. Бялото месо обаче е много по-богато на витамин В6, предпазващ сърцето.

Яйцата – богатите на протеини яйца съдържат всички 8 незаменими аминокиселини, което обяснява благотворното им действие върху всичко: от кожата и косата до костите и мускулите. Яйцата са източник на цинк, витамин А, витамин Д, и витамин Е. Благодарение на изобилието от лецитин в състава им те са особено ценна храна за мозъка, влияеща благоприятно не само на паметта и концентрацията, но и на емоционалното състояние.

Комбинирайки плодови и зеленчуци, ядки, семена, пълнозърнести продукти, месо, риба, яйца, млечни продукти и подправки с обилно количество вода, постигаме ежедневен прием на здравословни хранителни съставки.

Източник: bgfermer.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

12-Юли-2016

13-Юли-2015

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.