iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Измислиха устройство за пречистване на въздуха

Измислиха устройство за пречистване на въздуха 10_1445501842

За ден, ние вдишваме около 15.000 и повече литра въздух, като това е много повече от 2-та литра чиста вода които трябва да пием на ден.

Но изненадващо, ние не разбираме ползите за здравето ни от чистия въздух, в сравнение с тези от чистата вода. Не нужно е да се обяснява защо е необходим филтър за вода у дома, но когато става въпрос за анализиране на качеството на въздуха в помещенията ви, е точно обратното. Независимо че, Световната Здравна Организация казва, че качеството на въздуха в помещенията е 8 пъти по-замърсен, отколкото на открито и това е свързано с 5-те най-смъртоносните болести в света, ние пренебрегваме това несъзнателно. Вземете например готвенето. Ние готвим всеки ден, но едва ли знаем, че отделяните газове са вредни за нашето здраве. Но има екип, който работи по решаването на този проблем.

Foobot е с елегантен дизайн и мощна технология за следене качеството на въздуха в помещенията ви. Можете да го използвате за да контролирате въздуха, който дишате у дома. Лошото качество на въздуха може да предизвика нередности по време на сън или да намали дневната ви продуктивност, но с Foobot, можете да опитате и да излезете от този нежелан начин на живот и да се чувствате свежи и енергични през целия си ден и дори нощем.

Някои от най-важните ползи на Foobot е да останете фокусирани и продуктивни, борбата с болестите, прлив на енергия, избягване на респираторни проблеми при децата и добър нощен сън. От началото на деня си до момента, в който се събудите отново на следващата сутрин, Foobot ще ви информира, дали вие и вашето семейство оставате защитени и добре предпазени от опасностите на замърсения въздуха в затворените помещения всеки един момент.

Умното устройството е пълно със сензори, които откриват замърсявания във въздуха. Те включват tVOC сензор за летливи органични съединения (формалдехид, бензен, ксилен, толуен и други), PM2.5 сензор за прахови частици, температура и влажност, CO2 сензор за въглероден диоксид и CO сензор за въглероден окис. Заедно с мобилното приложение следящо показателите на устройството, вие ще може да се уверите, че няма токсични изпарения около вас във всеки един момент. Така когато сутрин пържите палачинки или почиствате вашия дом с прахосмукачка, Foobot ще следи всяка дейност и ще ви уведоми, когато отчете нещо нередно в качеството на въздуха.

Можете да избирате дали устройството да ви показва отчетените данни или просто да наблюдавате светлината, която отчита промяната в качеството на въздуха в затворени помещения с променяйки цвета си. С течение на времето, Foobot може да научи вашите навици и да долавя замърсявания, още преди те да се случат. Най-хубавото на това устройство, е начина по който работи, тихо и незабележимо, но винаги до вас.

Foobot е красив и със сигурност задължителен за всеки съвременен дом. Също както пиете филтрирана вода, трябва да сте сигурни, че въздуха, който вдишвате е също чист.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.