iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Какъв е бил истинският образ на Иисус Христос?

Истински портрет на Иисус Христос

В Йордания вероятно е открит истински портрет на Иисус Христос, направен от негови съвременници, съобщи в. “Дейли мейл”.

Изображението е върху метален свитък, намерен в пещера край град Сахам. Той се намира близо до мястото, където се събират Йордания, Израел и сирийските Голански възвишения. Свитъкът, който наподобява книжка, е с размерите на днешна кредитна карта. На една от металните страници е изобразен млад мъж с брада и дълга къдрава коса.

Общо намерените край Сахам артефакти са 70. В момента те са у търговеца бедуин Хасан Сайда, който се занимава с транспорт с камиони и живее в арабското градче Шибили в Израел. Мъжът на около 30 години, женен и с поне 5 деца, твърди, че получил ценностите от своя баща.

Сайда успял да пренесе древните книжки с помощта на камионите от фирмата си. Отказвал да ги продава, но се съгласил да даде две от тях за експертиза.

Аукционната къща “Сотбис” не се наела да направи теста заради съмнителния им произход. Но Оксфордският университет и Швейцарската национална лаборатория го направили.

Специалистите и на двете места са убедени, че находките са датирани отпреди 2000 г.

В металните книги са открити много текстове на иврит, но има и страници, които не се отварят.

Смята се, че това може да е направено умишлено и на тях да са изписани буквите YHWH, известни като тетраграматон. Това се превежда като Яхве или Йехова. / Труд

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.