iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Какво купуват богаташите за любимците си

Какво купуват богаташите за любимците си 03_1458722023

Кучешки трон

Както всички собственици на домашни любимци и ние обичаме да глезим нашите пухкави приятели, като все пак богаташите често губят границата на нормалното и глезят своите животни с безумни предмети, дрехи, ваканции и какво ли още не. Невероятните глезотии варират от дизайнерски дрехи, диамантени колиета, луксозни легла и други аксесоари. Вярвате или не – домашните любимци на милионерите живеят по-добре от вас.

Кожена дреха за кучета – 725 долара

Явното хората в компанията Хартман и Роуз не са наясно, че кучетата по рождение имат козина. Разбира се, подобна дрешка е символ на статут и благополучието на собственика, така поне твърдят запознатите.

Златен матрак – 3000 долара

Един от най-интересните аксесоари, с които може да зарадвате вашето животно е матрак със златни нишки. Ако си мислите, че цената от 3000 долара е висока, то почакайте да чуете тази за матрак за човек – тя е точно десет пъти по-висока – $30 000.

Паница за храна на „Версаче“ - 754 долара

Само котките на истинските тузари ядат в паница, покрита с 22 каратово злато. На всичкото отгоре дизайнът е на световноизвестното дизайнерско студио на култовата фамилия „Версаче“. Все пак...съмняваме се, вашето животно да обърне внимание на декорацията, а по скоро на съдържанието.

Кучешка къща на Луи Вюитон – 23,990 долара

Защо вашето куче трябва да спи на старо одеало, след като може да го поглезите с дизайнерска къщичка. И то на цената на нечия целогодишна заплата... Още по странното е, че клиентът трябва сам да предостави плата, с който да бъде тапицирана колибката.

Други глезотии

Котешка колиба с камъни „Сваровски“ - $1644

Всеки трябва да знае кой е господарят в къщата. Никой няма да се осъмни в това, а котката ви се разтяга в колиба, облепена с над 1000 камъни „Сваровски“. За някой хора цената от 1644 долара ще се види висока, но кой може да стои между вашето животно и неговия комфорт?

Парфюм „Звярът“ - 65 долара

Все пак кучетата съдят едно за друго по миризмата си. Така, че предполагаме парфюм би имал огромно значение. Експертите съветват да се притеснявате, че може да объркате аромата за женско или мъжко куче, тъй като „Звярът“ е унисекс аромат.

Кристална къща „Hello Kitty” - 31,660 долара

Обичате кучета и Hello Kitty, освен това имате излишни 30 бона? Може да поласкаете животното си с къщичка облепена с 75 000 кристала.

52-каратова диамантена каишка „I love dogs” - $1,8 милиона

Ако сте се чудели кое е най-снобското нещо, което можеш да купиш на кучето си, то не се чудете повече – победителят е изработена на ръка каишка с 1600 диаманта, които са подредени върху крокодилска кожа. Цената на този скромен аксесоар е 1,8 милиона долара.

Кучешки трон „Сваровски“

Докато повечето хора се борят със своето куче да слезе от дивана и да не го дере, той милионерите купуват на своите любимци изключително скъпи и правени по поръчка „тронове“ за кучета „Сваровски“. Цената не е обявена официално, а става ясна едва при потвърдена поръчка.

Най-скъпите животни

Куче за 1,6 милиона долара

Най-скъпото куче в света е от породата тибетски мастиф. 11-месечно кученце е продадено за главозамайващите 1,6 милиона долара.

Палмово какаду
Със своята цена 16 000 долара палмовото какаду, известно още като какаду голиат, се нарежда сред най-скъпите животни в света. Това е голям папагал, който тежи около 1200 гр, а дължината му варира между 55 и 60 см. Опренението му е оцветено в черно или опушено сиво. Храни се със семена, плодове, ядки, дървесни пъпки и понякога насекоми и техните ларви. Правят си гнезда в кухините на дърветата и правят отделни вдлъбнатини за всяко отделно яйце.

Ашера
Освен че е най-скъпа, ашера е и най-рядко срещаната порода котки. Цената на представителите на породата достига 125 000 долара. Тя е получена в резултат на кръстосването на африкански сервал с домашна и азиатска леопардова котка, в лаборатория в САЩ. Представителите на породата приличат на малки леопарди.

Бяла аруана
Най-скъпата аквариумна рибка в света е бялата аруана. Белият ѝ цвят се дължи на рядка генетична мутация. Акварист от Сингапур е получил предложение от 400 000 долара за неговата бяла аруана, но го е отказал, с аргумента че не се продава.

Бръмбар рогач
Най-скъпото насекомо в света е бръмбар рогач. Средната дължина на тези бръмбари варира от между 5 и 7 см. Най-скъпият екземпляр е дълъг повече от 7 см и продаде за сумата от 89 000 долара в Токио.

Източник: trud.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.