iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Кметът на Ковачевци получи отличие в "Кмет на годината"

Кметът на Ковачевци получи отличие в "Кмет на годината"  11_1479738733

Габрово, Тетевен и Ковачевци са първенците в категория „Природа за бъдещите поколения“ в националния конкурс „Кмет на годината 2016“, като над 600 000 българи направиха своя избор кои градоначалници в кои сектори се справят перфектно. В раздел „Голяма община“ наградата отиде при кмета на Габрово Таня Христова, в „Средна община“ – при кмета на Тетевен Мадлена Бояджиева-Ничева, в „Малка община“ – при кмета на Ковачевци Васил Станимиров. Изпълнителният директор на „Екопак“ Тодор Бургуджиев обяви победителите и им връчи отличията.

Звездни аплодисменти, препълнена зала в хотел Маринела, магични звуци на „Вакали” и много кметски селфита белязаха официалната церемония по награждаването на победителите в „Кмет на годината 2016”. На финала водещата Радина Червенова покани носителите на тазгодишните кметски Оскари за обща снимка на тържествената сцена. Директорът на дирекция “Околна среда” към ЕК Джордж Кремлис, председателят на Асоциацията на гръцките общини Йоргос Патулис, както и неговите заместници, омбудсманът Мая Манолова, митрополит Антоний, депутати и интелектуалци поднесоха овациите си за кметовете-лидери.

Както Kmeta.bg вече съобщи, кметът на Благоевград Атанас Камбитов, кметът на Разлог Красимир Герчев и кметът на Ивайловград Диана Овчарова са носителите на голямата награда „Кмет на годината 2016”.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.