iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Кой обра бащата на Валери Божинов в родното село на майка му

Бащата на Валери Божинов Емо Божинката

Вътрешният министър Цветан Цветанов се намесил, за да може по-бързо да хванат бандитите, които обраха преди време бащата на нападетеля на  "Парма" Валери Божинов - Емил.  Това той разкрива пред "168 часа" и хвали органите на реда.

Обирът стана в ранните часове на деня в родното село на майката на Емил Божинов - Друган. За случая се разказаха различни версии.

Сред измислиците бяха дългове от комар, инсценировка, пиянски търкал и екшън заради жена. Емо Божинката, както е известен бащата на Валери, се смее на всички истории.

Таксито ме остави пред вратата на къщата. Явно са ме проследили. Скочиха ми четирима. Удариха ме веднъж. Паднах. Пребъркаха ми джобовете набързо. Взеха пари и документи. След това избягаха", разказва за случката бащата на Валери Божинов - Емил.

В ранния следобед Божинов е решил да се разкърши в радомирското село Друган, като понацепи дърва. Къщата, където е родена майка му, се намира в една от махалите и е отдалечена от центъра на селището. Емил предпочита да се отдалечи от шумотевицата на големия град. Понякога ходи до София или до Лясковец.

"Истината е следната - започва подробното описание на случката Емил Божинов. - Бях в дискотеката на Велизар Димитров в Перник (б.а. "Дрийм"). Останах до късно. Някъде към 5-6 сутринта тръгнах да се прибирам. Видели са ме, че имам пари. Разполагах с близо 3000 евро. Хванах си такси. Проследили са ме с автомобил. Уличката до моята къща е много тясна. Изчакали са някъде да мине таксито. Докато отключа портата, ми скочиха. Беше тъмно. Не видях нищо. Взеха ми сигурно към 2700-2800 евро, телефона и документите."

Неприятната случка вдига на крак полицията в целия окръг. Униформените се мобилизират. 10 часа по-късно залавят трима от нападателите. Четвъртият, който е тарторът на бандата
не е заловен. В него са останали най-голямата част от откраднатите пари. Полицията намира само 500 евро.

"Цветан Цветанов се е намесил, за да може по-бързо да хванат бандитите - хвали органите на реда Емил Божинов. - Чух се с Валери по-късно. Беше много притеснен. Каза, че сто човека му се обадили. Откраднаха ми и телефона. Лошото е, че имах много номера в него. Сега съм без документи. От полицията дадоха временна бележка, докато издадат нова лична карта и шофьорска книжка."

Емил Божинов предполага, че нападателите са били отчаяни наркомани.

"Със старите играчи в Перник и региона нямам никакви проблеми, защото се познаваме - споделя Емо Божинката. - Лошото е, че младите нямат никакво уважение."

Бащата на Валери съжалява, че с инцидента е притеснил футболиста на "Парма". Според таткото в момента Божинов-младши има леки проблеми,  които са свързани с треньора.

"Ситуацията в клуба е много тънка - разкрива Валери Божинов. - Половината играчи на отбора не си говорят с треньора. Вижда се, че нещата не вървят. Ръководството не може да го смени, защото трябва да плати голяма неустойка. Предпочитат да свърши сезона."

В момента Валери Божинов рядко попада в титулярния състав. Това се отрази и на неговата форма. "Парма" се намира на 15-о място в класирането. Тимът се бори за оставане в елита на Серия "А".

Клубът на българина е само на точка от зоната на изпадащите. "Парма" няма победа в седем поредни мача. До края на сезона Валери Божинов и неговите съотборници имат изключително тежка програма. Сред съперниците са "Наполи", "Интер", "Лацио", "Удинезе", "Палермо" и "Ювентус". / 168 часа

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.