iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Кои са най-горчивите храни в света

Кои са най-горчивите храни в света 10_1445932227

Когато сте свикнали на сладък живот, горчивите храни може да ви бъдат странни и трудни за преглъщане. Обаче ако търсите нещо, което да насърчава естественото прочистване на организма и да даде бърз тласък на метаболизма ви, то заложете на горчивите храни.

Те подпомагат храносмилането, подобряването на енергийните нива и издръжливост. Foodpanda подбра някои от най-здравословните горчиви храни и как да направите с тях балансирана диета, цитирана от БГНЕС.

Куркума: Тази индийска подправка, спомага прочистването на кръвта, регенерира увредените чернодробни клетки и спира възпалителните процеси. Тя е силно горчива и е добре да се слага по малко в ястията. Куркумата е подходяща за употреба от спортисти, защото помага за възстановяване на мускулите. Препоръчваме да се консумира с ориз.

Къдраво зеле: Това е царят на зеленчуците. Съдържа много витамини, калций и антиоксиданти. Изключително модерен зеленчук, предлагащ се в едни от най-скъпите ресторанти като деликатес. Част е от менюто на всички „Хелти” последователи. Лесно достъпен е и ние ви препоръчваме да го гарнирате със зехтин и кедрови ядки.

Кафе: Това е най-силният антиоксидант и прочистваща напитка за черния дроб и дебелото черво. Съдържа теобромин и кофеин, които увеличават жлъчния поток и разширяват кръвоносните съдове.

Горчив пъпеш: Популярно в тропическия регион на Карибите, Африка и Азия, горчивият пъпеш, прилича на малка краставица, с грапава кора. Това е значителна съставка в храната на местните, които се славят с голяма продължителност на живота. Биохимичните съединения на горчивия пъпеш имат антибактериални свойства, които прочистват кръвта и подсилват имунната система. Може да се яде сурова, варена, пържена.

Ерусалимски артишок: Тези буци, изглеждащи като картофи са богато на инулин, който е нишесте, което помага за справянето със захарите в организма. Въпреки, че не повишава енергията в тялото, артишокът подобрява имунната система и контролира нивата на кръвната захар. Съдържа желязо, магнезий и Витамин В.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.