iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Кой укри байрака със знака на "Левски" в Перник?

Тони Евтимов - снимка: Градски вестник

Полицията в Перник издирварала  под дърво и камък байрак на „Левски“, пише днес  Градски вестник. Знамето- реликва било откраднато от жълточерните фенове миналата есен от фен клуба на сините в столицата.

Истерията около него започна още преди есенния мач на чуковете с „отбора на народа“. Тогава столичани очакваха ексцесии покрай синия флаг още на мача в София.

Сега, някой снесъл в полицията, че шефът на жълточерния фенклуб Петър Илиев- Буферо, казал, че ще запали синята реликва на стадиона в Перник.

В продължение на две седмици униформените в Перник са вдигнати на крака да търсят реликвата. Служителите на реда са ужасени, че ако Буферо, наистина е казал това и изпълни заканата си, то в неделя на стадиона на Мира ще настане война.

„Нема да го намерат“, отсякли жълточерните фенове. Байракът е трофеен и те нямат никакво намерение да го предават на полицията. „За да го открият трябва да ни подложат на мъчения“, казали  на шега пред „Градски вестник“ ултраси.

Историята с левскарския байрак датира отпреди години. Когато през 2001-ва Антон Генов изгони за червени картони звездите на тогавашния „Миньор“ Ники Александров и Тони Евтимов и даде дузпа в полза на „Левски“, теренът беше бомбардиран с камъни. Докато местните ултраси изливаха гнева си по съдията, фен на сините беше откраднал знаме на „Миньор“. Това изкара от равновесие перничани, които макар и години по-късно си го върнаха. Откраднато от фен клуба на „Левски“ е не само едно, а две знамена на „Левски“, потвърдиха запознати. / gradski.org

От своя страна председателят на фенклуба на Миньор Перник Петър Илиев, известен като Пешо Буферо в официално изявление за медиите заяви, че привържениците на "жълто-черните" няма да дразнят агитка на Левски на мача в неделя.

Срещата от 21-ия кръг на "А" група е от 15:00 часа на стадиона в Перник.

"Всички отиваме на стадиона, за да направим празник. Надявам се да се получи интересен мач и дано след него си говорим за футбол, а не за странични неща", каза Пешо Буферо.

"Нашите фенове ще направят страхотна хореография, ще има емоции и красота. Няма да дразним феновете на Левски. Дано и те се държат културно на нашия стадион", добави ексцентричният ултрас на Миньор.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.