iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Консуматори подкрепиха бекона в интернет

Консуматори подкрепиха бекона в интернет 10_1446099122

Любителите на бекона започнаха "протест" в социалните мрежи, с който изразиха възмущението си от доклада на СЗО, според който преработеното месо причинява рак. Това съобщи Ройтерс. Множество потребители в "Туитър" вече втори пореден ден си публикуват хаштаговете JeSuisBacon, FreeBacon и Bacongeddon, за да покажат недоволството си. Първият хаштаг копира този от януари Je suis Charlie, създаден в знак на съпричастност с жертвите на атентата срещу френския хумористичен вестник "Шарли Ебдо". Известни личности, политици и обикновени потребители реагираха остро на обявената информация в понеделник, че шунката, беконът и колбасите може да причинят рак на дебелото черво, както и че консумацията на червено месо също повишава риска от рак.

Германският министър на земеделието Кристиан Шмит дори коментира в "Туитър", че "никой не трябва да се страхува от това, че някога е консумирал или още консумира наденички".

Австрийският политик Андре Рупрехтер пък публикува своя снимка с плато колбаси във "Фейсбук", наричайки докладът на СЗО "фарс". Същевременно СЗО също пусна свой хаштаг "Рак" в социалните мрежи, който до момента има повече от 3000 ретуитове. Въпреки това отрицателните туитове числено превъзхождат положителните, като съотношението между тях бе почти 7 към 1.

Паниката сред консумиращите месо започна в понеделник, когато бе публикуван доклад на СЗО, в който се твърди, че яденето на 50 г обработено месо дневно увеличава опасността от рак с 18%. Организацията съобщи още, че червеното месо "вероятно е канцерогенно", но засега няма неопровержими доказателства за това.

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.