iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Копринени дървета засадиха в Брезник

Копринени дървета засадиха в Брезник 04_1398148273

Копринени дървета засадиха в Брезник.

Инициативата „Засади дръвче” бе на златотърсаческата фирма „Трейс Рисорсиз“ ЕООД, която отбеляза Деня на Земята предварително. Пред Районния съд и в Градската градина в Брезник бяха вкоренени дръвчета от сорта албиция. Растението е известно като „копринено” дърво.

Приятели, съмишленици и граждани на Брезник и региона подкрепиха инициативата и показаха, че ги е грижа и за Земята, и за поколенията след тях.

Главните действащи лица бяха учениците в града, които с много желание, усърдие и ентусиазъм допринесоха идеята да се реализира. Децата вече си имат и снимки за спомен, но това, което е по-важно, те ще знаят кое дръвче си е тяхното, ще полагат грижи докато израсте и след време ще се гордеят с това, което са направили.

Всеки от участниците получи сертификат за своя принос към благородната инициатива. На фиданките пък бяха поставени поставени специални етикети с имената на „стопаните” им. И за да е съвсем еко събитието, всички плакати, покани и сертификати бяха отпичатани на рециклирана хартия.
Албиция или копринено дърво

Албиция или копринено дърво

Това не е първата кампания със социална насоченост на „Трейс-Рисорсиз” ЕООД, съобщиха от компанията. През месец март дружеството организира конкурс за най-оригинална мартеница и мартенски сувенир, като двамата победители спечелиха летен детски приключенски лагер.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.