iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ковачевци прие Първанов в БСП, "Позитано" 20 го бойкотира

Първанов на откриването на хижа Джамен

Дългоочакваното завръщане на Георги Първанов в БСП вече е факт. Президентът (2002 - 2012) е получил партийната си книжка в неделя в Ковачевци, твърди „24 часа“.  Другарите там чакали най-видния си член още миналата сряда, но приемането му тогава било отложено за почивния ден.

Ловната дружинка в родната на Първанов община Ковачевци още миналата година изяви готовност да приюти и любимата му вълчица Зорница, след като се наложи и тя да напусне покоите във Бояна.

Очаква се Първанов да  огласи официално факта, че отново е в редиците на партията, в събота във Фестивалния комплекс във Варна, където ще има дискусията за съвременното лидерство. Това е и единствената мащабна лява проява за 15-годишнината от връщането на мандата от Първанов и Николай Добрев, с което бе спасен мирът след януарските протести.

Всички леви очакват именно там, на знаковата за политическата му кариера дата 4 февруариспоред неговата гледна точка, Първанов да очертае каква роля вижда за себе си в столетницата.

Ръководството на БСП ще бойкотира готвеното официално завръщане в партията на президента Георги Първанов на 4 февруари, категорични са от „Монитор”. На заседанието си във вторник ръководството на Столетницата не е решило дали да уважи сбирката. Вчера повечето червени се оправдаха, че нямат дори телефонна покана. Не е ясно дали членове на Изпълнителното бюро ще пътуват за форума.

Станишев тогава ще е на конгрес на испанските социалисти като президент на ПЕС.

Очакваше се късно снощи младежкото обединение да вземе своето решение дали да бъде съорганизатор. Източници на „Монитор” обаче коментираха, че това ще означава структурата да бъде употребена в спора между Станишев и Първанов.

Според младежи на заседанието на бюрото във вторник на лидера им Явор Гечев било обяснено, че не се приветства участието на хората му в сбирката. Коментирахме, че нито можем да забраним, нито да разпоредим на някого да отиде, отрече член на ИБ.

Депутатът Петър Курумбашев ще е модератор на форума във Варна. По поканата на фондация “Николай Добрев” бях модератор и на дискусията за 4 февруари преди 2 г. в СУ, напомни бившият кукувец и някогашен десен активист.

По идея на Кирил Добрев срещу Курумбашев ще се изправи млад ляв политик, с когото преди 15 г. са били от противоположните страни на барикадата.

 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.