iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Кози, ярета и овце висяха на покрива на къща

Кози, ярета и овце висяха на покрива на къща 04_1430308251

12 кози, 2 ярета и 2 овце се покатериха и висяха безпомощно 12 часа на покрива на къща в дупнишкото село Палатово. Това съобщи кметът Енчо Михалков, цитиран от в. "Вяра".

Животните са собственост на бившия шофьор Златко Борисов Кралев. Те огласиха цялото село с тревожно блеене, но стопанинът остана глух за зова им.

Най-накрая първи братовчед на собственика на къщата ги свали една по една, посочва изданието. Златко Кралев е 75-годишен пенсионер и в момента живее сам. Синът му се е установил със семейството си в Италия, а съпругата на Златко е на лечение в санаториум. Хората от Палатово говорят, че Златко е лош стопанин и не се грижи за животните си.

Кметът на селото Енчо Михалков е извикан веднага на мястото на инцидента, където бързо са се струпали хора. Собственикът на козите също е извикан, за да ги свали от покрива, но по думите на хора от селото той не е пожелал да поеме отговорност и да признае, че са негови. Къщата, върху която се покатерило стадото, е собственост на Драге, емигрант в Италия.

Роднините му са починали, той отдавна живее на Ботуша и къщата му в Палатово е необитаема. Козите и овцете са стояли на покрива от 18,30 ч на единия ден, пренощували са там и чак на сутринта към 7 часа първи братовчед на гастарбайтера ги е свалил една по една.

„Нанесени са много щети на покрива, има изпочупени керемиди, не ми се мисли какво ще стане, когато завали дъжд. Най-учуден останах как овцете, които са около 75 килограма, са се покатерили на покрива на двуетажна къща. Животните са на Златко, но той не се грижи за тях, безстопанствени са. Иначе е имало и други случаи негови кози да се катерят по къщи и постройки. Човекът е проблемен, съставяни са му много актове от общината след оплаквания на местни хора, че животните му съсипват градини и дворове. Козите му са прегризали много овошки. Идваха и полицаи, но той е непоправим. Винаги казва едно и също: „Животните не са мои”, обясни кметът Михалков.

„Цялото село пропищя от Златко. Сутрин закусва с няколко мастики в кръчмата, а след това спи по цял ден и не се интересува от нищо. През това време животните му правят зулуми из селото. Те даже подивяха, прасетата му избягаха в гората, а козите и овцете правят бели на поразия. Жена му едва ли ще се върне при него след санаториума. Той няма капка съвест и всичко му е безразлично. Даже сме чували, че когато синът му си идва в България, не идва тук, а спи в Баланово, откъдето е жена му”, са мненията на хората от селото за Златко Кралев.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.