iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Красива в очите на другите?

Красива -  снимка: felisima.com

Какво прави една жена красива в очите на другите? Нейният поглед, усмивка, фигура, или амбиции?

Твърди се, че женската красота е относително понятие, както и че възприятията на красотата може да са различни за различните хора, да не говорим за развитие и на стандартите през времето и епохата.

Какво мисли жената когато гледа в огледалото? Сравнява се с красиви жени от списанията, като които иска да бъде? Водена е от желанието да се хареса на любим човек? Алтернативно - на приятели?

Не само младото момиче, но и съвсем зрели жени страдат от чувство за несигурност. Всички те са принудени непрекъснато да се сравняват с красотата, бликаща от лъскави списания, зависими са от рекламите за козметични продукти, които ежечасно ни затрупват. И това е доста цинично, защото продавачите на козметика ползват нашите слабости в името на тяхното собствено обогатяване.

Вземете, например, Барбара Стрейзънд. Кой ще каже, че тя е красива? Въпреки това, много мъже я ухажват и много жени искат да приличат на нея. Същият пример можем да дадем с Бет Мидлър и Лиса Минели. Много жени са възхитени от техните оригиналност и чар, които започнаха да заместват физическата красота.

Този пример ясно показва, че няма грозни жени, има жени, които по една или друга причина не желаят да виждат своята красота.

Д-р Райс, експерт от Центъра за здравето на жените в Торонто, е убедена, че жените постоянно драматизират и това се случва не само на телевизионния екран, в сапунените сериали. В детството, момичета са подложени на присмех, присмех на своите "недостатъци", които сами започват да възприемани като грозота. И в последствие тези момичета са готови да правят всякакви жертви, така че да се отърват от тези "изкривявания".

Но в действителност причината не е очевидно в грозота, а от възприятието за себе си. Колко време и енергия се губи напразно! Вместо да се развият умения, да се набляга на достойнството на момичетата, те се опитват да ликвидират възприемането на недостатъци.

Насърчаване и поддържане на самочувствие - това предизвикателство трябва да бъде адресирано към родители, приятели и на обществото като цяло, убедена е доктор Райс.

А сега си представим един свят, в който всички жени ще бъдат сходни помежду си като две капки вода. Това ще е доста скучно и самият свят ще стане скучен. И кой знае какво ще направи една жена, опитвайки се да се разграничи своята "единствена" приятелка. Кой знае?! / otslabvam.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.