iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Красиви перничанки на разходка из Помпей

Красивите Лили и Таня крачат бодро из зеленините на Помпей

В приятната компания на персонала на "Зеленото", което е всъщност е червено, а името му е Клуб "Астория", се чудехме къде да отидем да се разходим из Европата.Тогава любезната сервитьорка Лили ни показа страхотните снимки от своята екскурзия в Италия ...  Допихме кафето и ех - Помпей -тръгнах да си стегна куфарите.

Лили и нейни приятели пътували из "Ботуша" и събрали много впечатления. На профила й във Фейсбук има близо 200 снимки. Най-впечатлена, както разказва очарователната млада дама, била от Помпей.

Помпѐй е античен римски град, погребан под слой от вулканична пепел след изригването на Везувий през 79 г. Разположен е в италианския регион Кампания, в подножието на вулкана Везувий. Градът е открит през 1748 г., когато са проведени и първите археологически разкопки. В момента е музей под открито небе. Когато Везувий изригва през 79 г. градът е засипан с пепел, но остава напълно запазен. След преоткриването му през XVIII век Помпей става световноизвестен като най-добре съхранения античен град.

Снимки

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.